Væggelus - sådan kontrollerer du dem

Da væggelus (Cimex Lectularius) foretrækker mennesker, er disse skadedyr et stort problem i vores miljø og især i private hjem og hoteller. Men hvilke tegn skal man være på udkig efter, når det gælder tilstedeværelse af væggelus?

Print page væggelus på hud

Vi giver dig her nogle tips til, hvordan du identificerer, kontrollerer og bekæmper forekomsten af væggelus.

Hvordan opdager du væggelus?

Væggelus opdages typisk ved kløe og røde plamager på utildækket hud som f.eks. hænder, arme, hals og fødder, som i nogle tilfælde svulmer op.

En anden måde, man kan opdage væggelus på er ved at undersøge senge og møbler for spor af deres afføring på blandt andet madrasser, puder og sengerammer. Det er også en god idé at kigge i mørke sprækker og revner f.eks. bag stikkontakter. 

   
 Bidemærker på huden
   Spor af afføring    Tilfælde af insekter

 


Hvad er de foretrukne gemmesteder for væggelus?


   
 Under madrassen
   Sengebund
   Sengeramme

 

Glem ikke:

Ekstrasengen

Airconditiongitre

Vindueskarme

Rør og kabler


Hvilke forholdsregler mod væggelus er anbefalet af Envu.

Envu anbefaler behandling med K-Othrine Partix. I tilfælde af høj infestation kan der suppleres med AquaPy.

Sprøjt ikke på sengetøj og andre materialer, der er i direkte kontakt med mennesker. Sengetøj skal placeres i en pose og vaskes under høj temperatur.

Værelset må ikke bruges igen, før produkterne er tørret ind (mindst 6-8 timer). Støvsug eller vask ikke de næste to dage.

Efter arbejdet renses omhyggeligt for eventuelle stænk, og tør overskydende og spildt produkt op med en tør klud. Den tørre klud skal bortskaffes som farligt affald.

Dæk madrassen med et lagen for at undgå væggelus.

 

Find etiketter og sikkerhedsdatablade her.

Ønsker du at vide mere, er du velkommen til at kontakte Technical Sales Manager: Jacob Kronbo Andersen på jacob.kronboandersen@bayer.com eller tlf. 20 94 77 93.

Bekæmpelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet grundigt  før anvendelse. Vær opmærksom på de advarselssætninger og advarselssymboler, der fremgår af etiketten.