Væggelus

Print page
Bed Bug - Cimex Lectulariu - Pest Control - Envu
Latinsk navn: Cimex lectularis
Livscyklus: Op til 50 dage
Æg: Op til 200 pr. hun
Størrelse: 5-6 mm

Væggelusen er en rødbrun, blodsugende tæge uden vinger, som lever af blod fra dyr og mennesker. Væggelusen er et udpræget natdyr, som i dagtimerne gemmer sig i sprækker og revner i f.eks. vægge og senge, og opsøger først sit bytte efter det er blevet mørkt. En voksen væggelus-hun, vil i løbet af 5-10 minutter suge den mængde blod, som er nødvendig, hvorefter den kravler i skjul og fordøjer i flere dage. Dens natlige bid kan fremkalde kløe og hævelser, men er ikke medvirkende til sygdomsspredning.

 
Der findes i omegnen af 75 forskellige typer af væggelus, men kun én af disse, suger blod fra mennesker, nemlig den der på latin hedder "Cimex Lectularis".

 

Væggelusens biologi

Den voksne væggelus har en størrelse på 5-6 mm, hvoraf det bagerste af kroppen svulmer op, når den har suget blod. En væggelus har en livscyklus på op til 50 dage. Hunnerne lægger 4-5 æg om dagen, og kan lægge op til 200 æg i løbet af en livscyklus. Æggene lægges på skjulestederne, hvor de klæbes fast til underlaget. Ud fra de 1 mm lange æg kommer der en nymfe, som ligner en mindre udgave af den voksne væggelus. Udviklingen fra nymfe til voksen foregår i fem stadier, hvor der skiftes hud og suges blod mellem hvert stadie. Denne udvikling varer mellem 2 måneder og 1 år afhængigt af temperaturen.    

 

Læs mere om hvordan du identificerer, kontrollerer og bekæmper væggelus her.

 

Nedenfor kan du se de produkter, vi anbefaler til en effektiv kontrol af væggelusproblemet.

Anbefalede produkter

K-Othrine Partix Insektmiddel

K-Othrine® Partix - NYHED

NY og innovativ formulering til bekæmpelse af insekter på...

Se produkt