Sort havemyre

Print page

Latinsk navn: Lasius niger
Livscyklus: Op til 25 år
Æg: Ca 15-20 stk
Størrelse: 4 mm

Der findes op til 4.000 forskellige myrearter, men den mest almindelige myreart i Danmark er den Sorte Havemyre. Den Sorte Havemyre er et socialt væsen, som lever i store komplekse samfund på flere tusinde individer bestående af arbejdere, hanner og dronninger. Hanner og dronninger er vingede, modsat arbejderne, og de ses ikke først på sæsonen men fra midt midsommer og frem.

En meget veludviklet lugtesans gør myren myren i stand til at finde føde og kommunikere opdagelsen videre til myrekolonien. Gensidig berøring af følehorn, fysisk overlevering af føde og duftspor skaber den karakteristiske karavane af myrer fra bo til føde. 

Havemyren ses ofte nær, eller i, boliger og er derfor ganske alment kendt. Den Sorte Havemyre kaldes også Havemyre, Sort Tuemyre eller Sukkermyre, da den bygger sit bo i tuer, gerne i jorden ved sten og solbeskinnede fliser, hulrum, brændestykker og lignende. I bygninger vil havemyrerne normalt slå sig ned i en hulmur eller under gulvene.

Myrernes bo består af et forgrenet system af gange. Bosætter myrerne sig ved fliser og sten, opstår der en risiko for, at belægningen kan falde sammen. Indgangen til denne type bo ses ofte som små bunker af fint pulveriseret jord. 

Læs mere om hvordan du bekæmper den Sorte Havemyre her.

Anbefalede produkter

Ficam D Insektmiddel

Ficam® D

Pudder

Ficam® D er et insektmiddel specielt fremstillet til...

Se produkt
Maxforce Quantum myrelokkedåse emballage Insektmiddel

Maxforce® Quantum Myrelokkedåse

Klar til brug

Bekæmpelse af alle normalt forekommende myrer

Se produkt
Maxforce Quantum Insektmiddel

Maxforce® Quantum

Klar til brug

Bekæmpelse af alle normalt forekommende myrer

Se produkt

Andre problemer

Argentine Ant

Argentinamyre

Linepithema humile

Læs mere
Pharaoh Ant

Faraomyre

Monomorium pharaonis

Læs mere