Aktuelt

Sådan bekæmper du lopper i boliger

I takt med at vi skruer op for varmen, vil loppeæggene, som ligger i dvale rundt omkring i husene, udklækkes. Lopper spåes at blive et større problem i år end tidligere grundet stigningen i erhvervelse af kæledyr.

Print page Hundeejer aer sin gule labrador

De mildere temperaturer dette efterår vil forlænge loppesæsonen, hvilket betyder at lopper og æg som er kommet ind i hjemmet med kæledyrene vil overleve meget længere end normalt.

Lopper har et meget produktivt ynglemønster, og de kan lægge mellem 800 og 1.000 æg i deres livscyklus. Loppeangreb kan derfor hurtigt eskalere, og hurtig identifikation er derfor anbefalet.

 

Sådan identificerer du loppeangreb

Selvom loppeangreb i boliger ofte er lette at identificere, er det vigtigt, at skadedyrsbekæmpere ved, hvad de har at gøre med, før de besøger en ejendom. Første trin er at finde ud af, om der er kæledyr i ejendommen. Alle dyr bør inspiceres for lopper og bid samt kløen og kradsen. Mennesker bliver også bidt af lopper - typisk ved anklerne, og dette er en indikator på, at loppeangrebet har spredt sig i huset.

 

Tegning af loppe

Det skal du gøre inden behandling

Hvis der identificeres lopper, bør ejendommen støvsuges grundigt for at fjerne eventuelle larver, lopper og snavs mellem huller i gulvbrædderne, på møbler og i tæpper. Vibrationerne som kommer i forbindelse med støvsugningen kan også få lopper til at gå fra forpupning til voksenstadiet, hvilket øger sandsynligheden for, at behandlingen kommer i direkte kontakt med insektet. Støvsugningen vil også fjerne støv og snavs, som kunne være en barriere mellem insekticidet og skadedyret. Man bør særligt rette sin opmærksomhed mod steder hvor lopperne sover. Jo renere, desto bedre vil produktet virke.

Behandling

Vi anbefaler, at anvende et produkt med langtidseffekt og med formulering som er særligt velegnet til de overflader, hvor lopperne befinder sig. Man bør også indtænke resistensproblematikken, hvis der hyppigt bliver behandlet. Efter rengøring kan skadedyrsbekæmperen sprøjte med et langtidsvirkende insekticid som eks. K-Othrine® Partix™ på steder hvor der er loppeangreb.

K-Othrine® Partix™ kan anvendes på lang række overflader inklusiv træ- og betongulve og effektivt bekæmpe insekterne grundet den effektive formulering.

Efter behandling

Når behandlingen er afsluttet bør skadedyrsbekæmperen informere ejeren af ejendommen eller boligen om, hvordan han eller hun skal forholde sig og undgå yderligere angreb. Man bør undgå at støvsuge så længe som muligt efter behandlingen for at give produktet mulighed for at virke fuldt ud.

Lopper er et almindeligt problem i mange hjem, men de er altid en byrde og kan skabe uro og utryghed. At kunne give sine slutkunder god vejledning samt klæde dem på til at bidrage og forebygge nye angreb er afgørende for at opnå succes med skadedyrsbekæmpelsen.

 

Ønsker du at vide mere, er du velkommen til at kontakte Technical Sales Manager: Jacob Kronbo Andersen på jacob.kronboandersen@bayer.com eller tlf. 20 94 77 93

Bekæmpelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet grundigt før anvendelse. Vær opmærksom på de advarselssætninger og advarselssymboler, der fremgår af etiketten.

Lopper har et meget produktivt ynglemønster, og de kan lægge mellem 800 og 1.000 æg i deres livscyklus. Loppeangreb kan derfor hurtigt eskalere, og hurtig identifikation er derfor anbefalet.

Den nye Partix-formulering