NYHED: Sådan får du bugt med rotterne - også de resistente

Nogle gange kan det være svært at bekæmpe rotterne, selvom du bruger alle dine sædvanlige tricks. Det kan skyldes aversion, at rotterne er resistente over for antikoagulanterne, som anvendes i de fleste midler til rottebekæmpelse. Denne resistens er arvelig og gør rotten immun over for almindelig gift, hvilket dermed besværliggør bekæmpelsen.

Print page Rotte spiser fuglefrø

Men bare fordi rotterne ikke dør med det samme, betyder det ikke nødvendigvis, at de er resistente. Der er 3 andre grunde, som kan give en form for tolerance:

  • Naturlig tolerance: Der skal en del gift til for at slå rotten ihjel. Den naturlige tolerance betyder ikke, at den er resistent.
  • Opbygget tolerance: Hvis rotten ikke spiser en dødelig dosis, opbygger den i stedet sin tolerance over for giften.
  • Snuhed: Rotten er snu, mistroisk og husker godt. Fatter den mistanke til den giftige mad, lader den maden være og finder føde et andet sted.

 

De 2 vigtigste ting ved rottebekæmpelsesmidler

2 af de vigtigste ting ved en effektiv rottebekæmpelse er, at midlet bekæmper problemet hurtigt og kan kombineres med giftfri lokkemad.

Din kunde ønsker ikke at vente, når rotterne gnaver sig ind. Derfor er det vigtigt, at du er på pletten, når rotterne sætter ind. Overvågning med giftfri lokkemad gør, at du kan monitorere situationen og hurtigt sætte ind, hvis der er rotter på færde. Når rotterne er på færde, skiftes der til et effektivt bekæmpelsesmiddel med samme smag som lokkemaden. På den måde vil rotterne dø i løbet af et par dage og angrebet vil stilne af. Så kan du skifte tilbage til overvågningen og er klar, hvis rotterne skulle komme tilbage. 

Læs mere om rotter og generel rottebekæmpelse her

 

Bekæmp resistente rotter med Harmonix® Rodent Paste

Harmonix Rodent Paste produktbillede 

Vil du vælge et bekæmpelsesmiddel, som kan netop disse ting og samtidig er effektivt over for alle rotter – også de resistente – anbefaler vi Harmonix® Rodent Paste. Produktet er baseret på vegetabilske olier, som rotterne finder yderst attraktivt og velsmagende ligesom vores giftfri lokkemad Harmonix® Monitoring Paste og vores traditionelle rodenticid Racumin® Pasta. 

Som noget særligt indeholder Harmonix Rodent Paste det nye aktivstof Cholecalciferol. Der findes derfor ingen resistent over for det, og rotter og mus dør i løbet af 2-3 dage efter indtagelse. Det betyder, at du kan få kontrol over rotteangrebet hurtigere end med et antikoagulerende middel. I mange tilfælde vil hele angrebet være slået ned på bare 7 dage.

Som skadedyrsbekæmper bør du bruge Harmonix Rodent Pastesom et led i en ansvarlig strategi til Integrated Pest Management (IPM). Her vil du typisk anvende produktet i rotation med andre midler (fx Harmonix Monitoring Paste), som skal overvåge og forebygge rotteproblemet. På den bliver Harmonix Rodent Paste endnu et værktøj i den værktøjskasse, du bruger til at få bugt med rotterne.

Mindre produkt uden at give afkald på effektiviteten

Mange rodenticider og midler til rottebekæmpelse kommer i kraftige plastikspande. Til Harmonix® Rodent Paste har vi valgt en plastpose i stedet, da det reducerer plastforbruget med op til 80%.

Samtidig er produktforbruget reduceret ca. 50% sammenlignet med traditionelle rodenticider – men naturligvis med den samme høje effektivitet. Og så kommer midlet i 20 g poser, som gør det let at dosere og fleksibelt at anvende.

Endeligt er det værd at nævne, at Harmonix Rodent Paste ikke har nogen fareklassificering, og derfor er det meget sikkert produkt for dig som skadedyrsbekæmper at håndtere.

 

Ønsker du at vide mere, er du velkommen til at kontakte Technical Sales Manager: Jacob Kronbo Andersen på jacob.kronboandersen@bayer.com eller tlf. 20 94 77 93

 

Bekæmpelsesmidler skal anvendes på forsvarlig måde. Læs altid etiketten og oplysninger om produktet grundigt før anvendelse. Vær opmærksom på de advarselssætninger og advarselssymboler, der fremgår af etiketten.

 

Bare fordi rotterne ikke dør med det samme, betyder det ikke nødvendigvis, at de er resistente