Søg

Bayer afslutter salget af sin virksomhed Environmental Science Professional til Cinven

Virksomheden fortsætter driften som et uafhængigt selskab under navnet Envu

Print page

Leverkusen, 5. oktober, 2022 – Bayer har afsluttet salget af sin virksomhed Environmental Science Professional til den internationale kapitalfond Cinven, efter at de to virksomheder nåede til enighed i marts. Betingelserne for at afslutte transaktionen – herunder modtagelsen af myndighedsgodkendelse – er nu opfyldt. Købsprisen for virksomheden, der i 2021 genererede et salg på cirka 600 millioner euro, beløber sig til 2,6 milliarder U.S. dollars (2.6 milliarder euro).

 

“Vi takker medarbejderne i Environmental Science Professional for deres mangeårige engagement og den tilhørende succes for Bayer. I Cinven har vi fundet en stærk ny ejer med et solidt engagement i virksomhedens og dens medarbejderes langsigtede vækstpotentiale,” sagde Rodrigo Santos, medlem af bestyrelsen for Bayer AG og leder af Crop Science Division. ”Samtidig kan vi koncentrere vores kernevirksomhed i landbruget og den vellykkede implementering af vores vækststrategi i Crop Science Division.” Bayer vil bruge nettoprovenuet fra transaktionen til at reducere deres finansielle nettogæld.

 

Den frasolgte virksomhed skal fungere som et selvstændigt selskab under navnet Envu. Virksomheden er verdensledende inden for løsninger til bekæmpelse af skadedyr, sygdomme og ukrudt i ikke-landbrugsområder, såsom vektorbekæmpelse, professionel skadedyrsbekæmpelse, vegetationsforvaltning, skovbrug, og græsplæner og prydplanter. Hovedkvarteret ligger i Cary, North Carolina, USA, og virksomheden er aktiv i over 100 lande. Totalt vil næsten 900 medarbejdere blive overflyttet fra Bayer til Envu.

 

”Envu er en global leder i en meget attraktiv og kritisk industri. Vi takker Bayer for den tillid, de har vist Cinven, og vi planlægger at bygge videre på de stærke fundamenter, der blev etableret af Bayer, ved at investere kraftigt,” sagde Pontus Pettersson, Partner i Cinven. ”Cinven glæder sig til at opbygge en uafhængig, fokuseret virksomhed, og er godt positioneret til at fortsætte med at drive innovationen og accelerere væksten, herunder levering af digitale og dataløsninger, og at udbygge produktporteføljen yderligere ved at skabe innovative og bæredygtige løsninger for sine kunder.”

 

 

Om Envu

Envu blev grundlagt i 2022 som et nyt selskab, der bygger på Bayers mangeårige erfaring, med det ene formål at fremme sunde miljøer for alle, overalt. Envu tilbyder dedikerede ydelser inden for: Professional Pest Management, Forestry, Ornamentals, Golf, Industrial Vegetation Management, Lawn & Landscape, Mosquito Management, og Range & Pasture. På tværs af hver af sine forretningsområder fokuserer Envu sit arbejde inden for kemi og videre, og samarbejder med kunderne for at levere innovative løsninger, der vil fungere i dag og langt ud i fremtiden. Envus portefølje består af over 180 betroede og velkendte brands. Selskabet beskæftiger næsten 900 medarbejdere, og er aktiv i over 100 lande med fire globale innovationscentre. For yderlige information, besøg Envus hjemmeside.

 

Om Bayer

Bayer en en global virksomhed med kernekompetencer i life science-områderne sundhedspleje og ernæring. Virksomhedens produkter og tjenester er designet til at hjælpe mennesker og planeten med at trives ved at støtte bestræbelserne på at mestre de store udfordringer, som en voksende og aldrende global befolkning udgør. Bayer er forpligtet til at drive en bæredygtig udvikling og generere en positiv effekt med sine virksomheder. Samtidig har Gruppen som mål at øge sin indtjening og skabe værdi gennem innovation og vækst. Bayer-mærket står for tillid, pålidelighed og kvalitet i hele verden. I regnskabsåret 2021 beskæftigede koncernen omkring 100.000 mennesker og omsatte for 44,1 milliarder euro. Udgifter til forskning og udvikling før særlige poster beløb sig til 5,3 milliarder euro. For mere information, gå til www.bayer.com.

 

Om Cinven

Cinven er en førende international, privat kapitalfond med fokus på at opbygge globale virksomheder i verdensklasse. Virksomhedens fonde investerer i seks nøglesektorer: Business Services, Consumer, Financial Services, Healthcare, Industrials og TMT (Technology, Media and Telecommunications). Cinven har kontorer i London, New York, Frankfurt, Paris, Milano, Madrid, Guernsey og Luxembourg. Cinven har en ansvarlig tilgang til sine porteføljevirksomheder, deres medarbejdere, leverandører, lokalsamfund, miljøet og samfundet. www.cinven.com

 

 

Kontakter ved mediehenvendelser:

Bayer AG

Dr. Rolf Ackermann, Tel. +49 214 30-41782

e-mail: rolf.ackermann@bayer.com

 

Envu

Jennifer Poore, Tel. +1 919 475-5814

e-mail: jennifer.poore@envu.com

 

Kontakter ved investorhenvendelser:

Bayer Investor Relations Team, Tel. +49 214 30-72704

e-mail: ir@bayer.com

www.bayer.com/en/investors/ir-team